Ο pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης το πρωί της Δευτέρας (2/5) βρέθηκε στην εκπομπή “SUPER Κατερίνα” και έδειξε την συνταγή για εύκολη και νόστιμη τούρτα red velvet.
Η τούρτα red velvet είναι μια τέλεια ιδέα για γιορτές και γενέθλια.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι μαλακό (κόκκινο)
280 γρ. ηλιέλαιο
360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα βανιλίνη
6 αυγά
150 γρ. πουρέ παντζάρι στο μούλτι ή 1 κ.γ. βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
250 ml. γάλα
1 πρέζα βανιλίνη
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 – 30 γρ. κορν φλάουρ
2 κρόκκους αυγών
1 κ.σ. βούτυρο
Για τη σαντιγί:
1 φυτική σαντιγί (700 γρ.)
500 γρ. φρέσκια φράουλα
300 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο με μία κούπα κονιάκ
500 γρ. πουρέ φράουλας
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine