Συστατικά
- 240γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 65ml ηλιέλαιο
- 60γρ. βούτυρο
- 1 φλ. γάλα
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 350γρ. ζάχαρη.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάς για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις το ηλιέλαιο και συνεχίζεις το χτύπημα
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και το μείγμα από το μίξερ και ανακατεύεις καλά με τη σπάτουλα
- Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις το βούτυρο με το γάλα και βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς
- Το ρίχνεις στο μείγμα ανακατεύεις και το αδειάζεις σε μια φόρμα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνεις το κέικ για 45 περίπου λεπτά
- Το αφαιρείς από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσεις πριν το βγάλεις από τη φόρμα
- Πασπαλίζεις με αρκετή ζάχαρη και σερβίρεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ