Συστατικά

  • 240γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 65ml ηλιέλαιο
  • 60γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. γάλα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 350γρ. ζάχαρη.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάς για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις το ηλιέλαιο και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και το μείγμα από το μίξερ και ανακατεύεις καλά με τη σπάτουλα
  • Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις το βούτυρο με το γάλα και βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς
  • Το ρίχνεις στο μείγμα ανακατεύεις και το αδειάζεις σε μια φόρμα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνεις το κέικ για 45 περίπου λεπτά
  • Το αφαιρείς από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσεις πριν το βγάλεις από τη φόρμα
  • Πασπαλίζεις με αρκετή ζάχαρη και σερβίρεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ