Υλικά:
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. μπανάνες, αποξηραμένες
510 γρ. παγωτό καραμέλα, 850 ml
200 γρ. σαντιγί
30 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τις μπανάνες, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση μια φόρμας διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε από πάνω το παγωτό, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαλακώσει και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε από πάνω τη σαντιγί και την απλώνουμε και αυτήν.
Τρίβουμε με έναν τρίφτη χειρός την κουβερτούρα πάνω από τη σαντιγί.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε