φράτο και πεντανόστιμο cheesecake πραλίνας με καβουρδισμένα φουντούκια, χωρίς ψήσιμο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο, πιο εύκολο και πιο λαχταριστό για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας το απόλυτο γλύκισμα για τους λάτρεις της πραλίνας και όχι μόνο;;; Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλυκό που θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φλ. τσαγιού φουντούκια καβουρδισμένα
- 450 γρ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα, Νουτέλα ή άλλη επιλογής σας), σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού (80 γρ.) ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. και στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
- Τοποθετείτε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα καβουρδίζετε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσουν οι φλούδες τους να “σπάνε”. Τα βγάζετε ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσουν. Μετά παίρνετε μια πετσέτα κουζίνας βάζετε μέσα τα φουντούκια και τα τρίβετε μεταξύ τους για να φύγουν οι φλούδες τους. Μην ανησυχείτε αν παραμένουν μερικά κομμάτια φλούδας.
- Ρίχνετε στο μπλέντερ τα μπισκότα μαζί με 1/2 φλ. καβουρδισμένα φουντούκια και τα χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστούν καλά σε ψίχουλα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Αδειάζετε το μείγμα μπισκότων στη φόρμα και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης, πιέζοντάς το ελαφρώς προς τη βάση με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε το μείγμα cheesecake.
- Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το μαλακό τυρί κρέμα, τη πραλίνα, κοσκινίζετε από πάνω και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε όλα μαζί σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε ένα παχύ, αφράτο, κρεμώδες μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα την επιφάνειά του. Τοποθετείτε στη κορυφή του τα υπόλοιπα ολόκληρα καβουρδισμένα φουντούκια, πιέζοντάς τα απαλά μέσω στο μείγμα cheesecake. Το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6-7 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ, για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Τη βγάζετε από το ψυγείο και τη σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: sintages.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ CHEESECAKE, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ