Υλικά
Για την κρέμα
1000 ml γάλα
80 γρ. κόρν φλάουρ
20 γρ. αλεύρι
180 γρ. ζάχαρη
5 κρόκους αυγών
30 γρ. βούτυρο
1 κάψουλα βανιλλίνη
Για τις στρώσεις
27 cream crackers
200 ml γάλα
¼ κάψουλα βανιλλίνη
Για τη σαντιγί
400 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
6 cream crackers
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Διαδικασία
Η κρέμα
Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το γάλα, το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, με σύρμα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανιλλίνη και το κρύο γάλα που κρατήσαμε.
Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το ζεστό γάλα, στο μπολ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το όλο μείγμα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Η σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Το μπισκοτογλυκό
Προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί στην κρέμα βανίλια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Βουτάμε τα cream crackers στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers.
Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος βάζουμε άλλη μια στρώση από 9 cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σερβίρουμε το μιλφέιγ με τριμμένα cream crackers, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πηγή: funkycook.gr