Υλικά:
200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφο + έξτρα για σερβίρισμα
250 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κορν φλάουρ
600 γρ. γάλα πλήρες
600 γρ. γάλα εβαπορέ
1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα φιστίκια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. (Προσέχουμε να μη τα παραχτυπήσουμε γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν λάδι.)
Ρίχνουμε μέσα στον πολυκόφτη το κορν φλάουρ ανακατεμένο σε 1 κ.σ. από το γάλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ώστε να πάρουμε μία λεία πάστα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα γάλατα.
Αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα φιστίκια, ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος και όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει (θα συνεχίσει να πήζει όσο κρυώνει).
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
(Στο σημείο αυτό δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον χρώμα ζαχαροπλαστικής.)
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με δύο μεμβράνες. (Η πρώτη ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας έτσι ώστε να παρεμποδιστεί ο σχηματισμός πέτσας. Με την δεύτερη κλείνουμε από πάνω καλά το μπολ.)
Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή της. (Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι κάθε μία ώρα για να μη δημιουργηθούν κρυσταλλάκια.)
Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με φιστίκια και σερβίρουμε.