Το τριαντάφυλλο είναι ένα λουλούδι που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις. Οι γλυκές εκδοχές του είναι εξίσου ενδιαφέρουσες και μπορούμε να τις δοκιμάσουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Γιώργος Τσούλης μας δείχνει έναν γευστικό, αρωματικό αλλά και δροσιστικό τρόπο.
ΥΛΙΚΑ
600 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
400 ml ζαχαρούχο γάλα
200 ml σιρόπι τριαντάφυλλο
30 ml ροδόνερο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ελαφριά σαντιγί
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για ½ λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το σιρόπι τριαντάφυλλο, το ροδόνερο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα, καλύπτουμε το παγωτό με μεμβράνη, προσέχοντας να εφάπτεται ακριβώς επάνω στην επιφάνεια του παγωτού.
- Τοποθετούμε το παγωτό στη κατάψυξη για 6 ώρες, μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΠΑΓΩΤΟ, ΣΥΝΤΑΓΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ