Αν ψάχνεις ιδέες για ένα ελαφρύ γεύμα, τότε αυτό το wrap με γλυκόξινο κοτόπουλο, γιαούρτι, λαχανικά και αβοκάντο θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.γ. κάρι

⅓ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

10-12 γρ. αλάτι

πιπέρι

1 σκ. σκόρδο

1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου

5-6 κ.σ. κέτσαπ

Για τη σύνθεση

2 αγγούρια, μικρά

1 αβοκάντο

1 ντομάτα

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. σουμάκ

αλάτι

πιπέρι

8 πίτες χορταρικών

4 κλ. κόλιανδρο, φρέσκο

Για το σερβίρισμα

κόλιανδρο, φρέσκοΑποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την πάπρικα, το κάρι, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τρίβουμε το σκόρδο με έναν τρίφτη χειρός πάνω από το μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στο μπολ με τη μαρινάδα.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να μαριναριστεί παντού.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, γυρνώντας πλευρές με μια τσιμπίδα.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ την κέτσαπ, μεταφέρουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε με τη βοήθεια της τσιμπίδας.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με σχάρα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το αγγούρι, το αβοκάντο και την ντομάτα σε πολύ λεπτές φέτες, και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σουμάκ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας τη μια δίπλα στην άλλη, βάζουμε από 1 κ.σ. από το γιαούρτι και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αγγούρι, το αβοκάντο, την ντομάτα και τον κόλιανδρο.
  • Τυλίγουμε σε ρολάκια, καρφώνουμε με ξυλάκια για να μην ανοίξουν και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ