Αν ψάχνεις ιδέες για ένα ελαφρύ γεύμα, τότε αυτό το wrap με γλυκόξινο κοτόπουλο, γιαούρτι, λαχανικά και αβοκάντο θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. κάρι
⅓ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10-12 γρ. αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο
1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
5-6 κ.σ. κέτσαπ
Για τη σύνθεση
2 αγγούρια, μικρά
1 αβοκάντο
1 ντομάτα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. σουμάκ
αλάτι
πιπέρι
8 πίτες χορταρικών
4 κλ. κόλιανδρο, φρέσκο
Για το σερβίρισμα
κόλιανδρο, φρέσκοΑποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ την πάπρικα, το κάρι, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τρίβουμε το σκόρδο με έναν τρίφτη χειρός πάνω από το μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στο μπολ με τη μαρινάδα.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να μαριναριστεί παντού.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, γυρνώντας πλευρές με μια τσιμπίδα.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ την κέτσαπ, μεταφέρουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε με τη βοήθεια της τσιμπίδας.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με σχάρα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το αγγούρι, το αβοκάντο και την ντομάτα σε πολύ λεπτές φέτες, και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σουμάκ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας τη μια δίπλα στην άλλη, βάζουμε από 1 κ.σ. από το γιαούρτι και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αγγούρι, το αβοκάντο, την ντομάτα και τον κόλιανδρο.
- Τυλίγουμε σε ρολάκια, καρφώνουμε με ξυλάκια για να μην ανοίξουν και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ CUISINE, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ