Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τονοκεφτέδες που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα κι εύκολα, χωρίς καν να χρειαστεί να πεταχτείτε μέχρι το σούπερ μάρκετ.

Μία κονσέρβα τόνου όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Από την κονσέρβα αυτή μπορούμε να φτιάξουμε ένα γεύμα για ολόκληρη την οικογένεια: τονοκεφτέδες αφράτους και γευστικούς, τους οποίους θα φάνε ακόμη και τα παιδιά που δεν αγαπούν το ψάρι.

τονοκεφτέδες
Τονοκεφτέδες εύκολοι, νόστιμοι και οικονομικοί, με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. (Photo: istock)

Υλικά:

1 κονσέρβα τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 μικρές πατάτες ή 1 μεγάλη

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αβγό χωρισμένο

1 ασπράδι

1 φλ. φρυγανιά τριμμένη

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τον τόνο θρυμματισμένο, το ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε στο μείγμα τον κρόκο του αβγού, αλατοπιπερώνουμε με μέτρο κι ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους πατάμε ελαφρά να πλατύνουν. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια σε ένα βαθύ πιάτο και σε ένα άλλο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι αρκετό σπορέλαιο, το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τους τονοκεφτέδες, αφού πρώτα τους περάσουμε από το ασπράδι και τη γαλέτα. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 3-4΄ κάθε πλευρά), τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Σερβίρετε τους τονοκεφτέδες με μπόλικο λεμονάκι. (Photo: istock)

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ