Φασολάκια μανιάτικα από τον Χριστόφορο Πέσκια
ΥΛΙΚΑ
• 1,4 κιλό φασολάκια καθαρισµένα και κοµµένα
• 800 γρ. ντοµάτα µπλανσαρισµένη, χωρίς σπόρους και κοµµένη σε µικρούς κύβους
• 400 γρ. κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
• µία σκελίδα σκόρδου
• 1 δαφνόφυλλο
• 1/2 µατσάκι δυόσµο ψιλοκοµµένο
• 100 ml ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι λευκό φρεσκοτριµµένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουµε 40 ml ελαιόλαδο σε µια κατσαρόλα και σοτάρουµε τα φασολάκια σε πολύ δυνατή φωτιά για 5΄ περίπου. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 5΄ ακόµη. Ρίχνουµε την ντοµάτα, την αφήνουµε επίσης να σοταριστεί 5΄ και προσθέτουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το δυόσµο.
Σκεπάζουµε καλά την κατσαρόλα, τη µεταφέρουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 130ο C για 1½ ώρα περίπου. Αν θεωρήσουµε ότι η κατσαρόλα έχει πολλά ζουµιά, βράζουµε το φαγητό ξεσκέπαστο. Όταν τα φασολάκια µείνουν µόνο µε το λάδι και την ντοµάτα (χωρίς άλλα υγρά), αποµακρύνουµε το σκεύος από την εστία, προσθέτουµε το δυόσµο και διορθώνουµε το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουµε το φαγητό να «σταθεί» για 30΄ πριν το σερβίρουµε.
4-6 ⁄ 30΄ ⁄ 40΄ ⁄ Εύκολη
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο HELLO Cuisine!