Υλικά:

170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

6 γρ. ξηρή μαγιά

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 βανιλίνη

½ κ.γ. αλάτι

300 γρ. γάλα πλήρες, χλιαρό

1 αυγό, μεσαίο

60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

βούτυρο, ή ηλιέλαιο σε σπρέυ (για τη βαφλιέρα)

παγωτό

πραλίνα φουντουκιού

πουράκια , σοκολάτας

πέρλες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, τη σόδα, τη βανιλίνη και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 

Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το βούτυρο, και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ένας αραιός χυλός.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει για 1 ½-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.)

Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.

Ψεκάζουμε όλη την επιφάνεια της βαφλιέρας με βούτυρο ή ηλιέλαιο.

Ρίχνουμε στη βάση της βαφλιέρας μία κουταλιά με μια βαθιά κουτάλα σούπας από το μείγμα, καλύπτοντας τα ¾ της χωρητικότητάς της.

Κλείνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή. 

Αφαιρούμε τη βάφλα και τη μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. (Θα βγουν συνολικά 5-6 βάφλες.)

Σερβίρουμε με παγωτό, πραλίνα, πουράκια και πέρλες σοκολάτας.Διατροφικός ΠίνακαςΕξοπλισμόςΕκτύπωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ