Οι περισσότεροι αγαπάνε τη σοκολάτα και λίγοι μπορούν ν’ αντισταθούν στα ferrero rocher.

Τώρα, μπορείς να τα φτιάξεις στο σπίτι μόνο με 4 υλικά και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Μια εύκολη συνταγή, η οποία δεν θέλει πολύ χρόνο.

σοκολατάκια

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. φουντούκια
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
70 γρ. γκοφρέτες με κακάο
350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.

Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε στην άκρη 25 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο multi.
Βάζουμε τη πραλίνα φουντουκιού σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Στη συνέχεια αλέθουμε τις γκοφρέτες και τις αναμιγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια και βάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ.

Βγάζουμε το μπολ με την πραλίνα φουντουκιού από το ψυγείο όταν περάσει η 1 ώρα και με ένα κουταλάκι πέρνουμε τη πραλίνα φουντουκιού την ακουμπάμε στο χέρι μας, βάζουμε στο κέντρο ένα φουντούκι ολόκληρο και μετά μαζί με ένα δεύτερο κουταλάκι καλύπτουμε το φουντούκι με πραλίνα και σχηματίζουμε ένα μπαλάκι.

Ρίχνουμε την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τις γκοφρέτες και της δίνουμε και ένα πιο σφαιρικό σχήμα.

Κατ΄ αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε όλο το μείγμα, τοποθετώντας τις μπαλίτσες μας σε ένα μεγάλο πιάτο που το έχουμε καλύψει με ασημόχαρτο.

Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, ενώ παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.

Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια τις καλύπτουμε προσεχτικά με τη σοκολάτα.

Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε ασημόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ