Υλικά:
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για το παγωτό
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. toffee sauce
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
χωνάκια παγωτού
100 γρ. toffee sauce
20 γρ. φιστίκια , ψιλοκομμένα
Για την toffee σος
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το 1/10 της ζάχαρης και αφήνουμε να λιώσει και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
Προσθέτουμε ακόμα 1/10 της ζάχαρης και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε την toffee σος να κρυώσει καλά.
Για το παγωτό
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την toffee σος και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το 1/3 από τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Απλώνουμε μεμβράνη σε μία ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 10×30 εκ. αφήνοντας να προεξέχουν 2 εκ. από τις άκρες της.
Ρίχνουμε λίγη από την toffee σος στον πάτο της φόρμας και προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας του παγωτού.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές.
Σκεπάζουμε το μείγμα με τη μεμβράνη που προεξέχει και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.
Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη.
Σερβίρουμε το παγωτό σε χωνάκια και πασπαλίζουμε με toffee σος και ψιλοκομμένα peanuts.
Πηγή: akispetretzikis.com