Αυτή η γαριδομακαρονάδα είναι μια από τις πιο εύκολες και γευστικές συνταγές για ζυμαρικά, ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Με κατεψυγμένες γαρίδες, pesto και παρμεζάνα, θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά:
- 1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες
- 1 συσκευασία μακαρόνια (ή λιγκουίνι)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι πάπρικα
- 1 πιπεριά τσίλι
- Πιπέρι
- Παρμεζάνα
- Λίγα φύλλα βασιλικού
- 3 κουταλιές της σούπας pesto της επιλογής σας
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία γαρίδων: Ξεπαγώστε τις γαρίδες, αφαιρέστε τα κεφάλια και τα κελύφη, και στη συνέχεια βγάλτε το έντερο τραβώντας το από την ράχη. Στεγνώστε τις γαρίδες καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Προετοιμασία μαρινάδας: Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε την πιπεριά τσίλι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και αρκετό πιπέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε τις γαρίδες, ανακατεύοντας καλά. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Ζωμός γαρίδων: Στην ίδια κατσαρόλα, βράστε τα κελύφη των γαρίδων με 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά. Σουρώστε και κρατήστε το ζωμό στην άκρη.
- Βράσιμο μακαρονιών: Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, αφαιρώντας τα 2 λεπτά πριν από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σοτάρισμα γαρίδων: Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά. Προσθέστε λίγο ζωμό από τις γαρίδες και αφήστε να πάρει βράση.
- Συνδυασμός με τα ζυμαρικά: Χρησιμοποιώντας τσιμπίδα, προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε με κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά.
- Προσθήκη pesto: Τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας pesto. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθεί.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ