Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 125 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 1/4 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη, σε χοντρά ψίχουλα, στο multi
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση cheesecake:
- 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική (αν δεν βρείτε ψιλή χτυπήστε τη κανονική κρυσταλλική ζάχαρη για λίγα δευτερόλεπτα στο multi να γίνει απλώς ψιλή αλλά όχι άχνη)
- 200 γρ. σοκολάτα Toblerone λιωμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
- Για την επικάλυψη toblerone:
- 300 γρ. σοκολάτα Toblerone ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε multi τα αμύγδαλα σχεδόν σε σκόνη. Ρίχνετε σε μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε σε σκόνη. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάτε όλα μαζί για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. το πιέζετε να καλύψει ισομερώς τη βάση και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λ.
- Για τη γέμιση cheesecake: Βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε μια σοκολατένια κρέμα.
- Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει και σφίξει.
- Για την επικάλυψη toblerone: Όταν πρόκειται να σερβίρετε, ψιλοκόβετε τη σοκολάτα Toblerone και πασπαλίζετε πάνω από το cheesecake. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ CHEESECAKE, CUISINE, ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ