Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
1½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
5 αυγά
3 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ (κοφτό)
1 λεμόνι (ξύσμα)
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
3 βανίλιες
1 φλ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
2 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. κονιάκ
1 φλούδα λεμονιού
λίγες σταγόνεςχυμό λεμονιού
Εκτελεση
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μίγμα.
Για το ψήσιμο
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 24×35 εκ. και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.
Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω της που θα είναι πια χλιαρή.
Κόβουμε το γλυκό μας σε κομμάτια αφότου κρυώσει.