Ένα από τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών είναι φυσικά τα μπισκότα. Τα gingerbread cookies είναι τα κατ’ εξοχήν χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Είναι αυτά τα τραγανά μπισκοτάκια με το υπέροχο άρωμα, την πλούσια γεύση που μπορείς να απολαύσεις μαζί με το ζεστό ρόφημά σου.

Πώς θα τα φτιάξεις:
Υλικά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
2 κ.γ κανέλα
μισή κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
μισή κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2/3 της κούπας μελάσα η μέλι
1 κ.γ βανίλια
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο
2 ασπράδια
3 κούπες άχνη ζάχαρη
βανίλια
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το μέλι και το αυγό, συνεχίζουμε το χτύπημα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά, την βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα
Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 2-3 εκ. και κόβουμε σε σχήματα με κουπ πατ ή φτιάχνουμε ένα δικό μας σχέδιο σε χαρτόνι και κόβουμε το περίγραμμα
Αν θέλουμε διακοσμούμε με καραμελίτσες, αλλιώς περιμένουμε να διακοσμήσουμε με το γλάσο
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 8-12 λεπτά
Τα βγάζουμε μαλακά και σκληραίνουν καθώς κρυώνουν

Για το γλάσο
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγγα
Προσθέτουμε την ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε
Χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής
Αν είναι πολύ υγρό το γλάσο βάζουμε κι άλλη άχνη, αν είναι πολύ παχύ βάζουμε λίγο νερό
Διακοσμούμε τα μπισκότα με το γλάσο και το αφήνουμε να σκληρύνει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ