Υλικά:

350 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το ταψί

250 γρ. καστανή ζάχαρη

4 αυγά, μεσαία

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

40 γρ. κακάο

1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

400 γρ. κουβερτούρα

500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες

Για το σερβίρισμα

100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το προσθέτουμε και αυτό.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1,5-2 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι, και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την επικάλυψη

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια γκανάς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη 10-15 λεπτά να κρυώσει.

Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω από το brownie.

Ρίχνουμε από πάνω την γκανάς και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει.

Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια.

Περιχύνουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ