Τι θα χρειαστείς;
800 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
100 γρ. νερό
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πώς θα τη φτιάξεις;
Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ., μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες και κάθε 1 ώρα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Βγάζουμε από την κατάψυξη, μοιράζουμε με ένα κουτάλι τη γρανίτα σε ποτήρια και σερβίρουμε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ