Υλικά:

4 μπανάνες, ώριμες

4 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικά

100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

δημητριακά ολικής

ξηρούς καρπούς

cranberries

φύλλα μένταςΑποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψί.

Τοποθετούμε τις ροδέλες μπανάνας στο ταψί προσέχοντας να μην ακουμπάει η μία την άλλη δημιουργώντας την πρώτη στρώση και τις σκεπάζουμε με λαδόκολλα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όσες στρώσεις μπανάνας χρειαστεί.

Τυλίγουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.

Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη, ξεκολλάμε τις μπανάνες από τις λαδόκολες και τις μεταφέρουμε στον πολυκόφτη (πρέπει να είμαστε πολύ γρήγοροι για να μην ξεπαγώσουν οι μπανάνες). 

Χτυπάμε τις μπανάνες μέχρι το σημείο που θα μοιάζουν με βρεγμένη άμμο. Σε περίπτωση που έχουμε μικρό πολυκόφτη φτιάχνουμε το παγωτό σε δόσεις.

Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο κίτρινο χρώμα και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το παγωτό να έχει μαστιχωτή υφή.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο παγωτό και χτυπάμε ελαφρά να πάει παντού.

Σερβίρουμε το παγωτό σε ποτήρια με μία στρώση δημητριακά, ξηρούς καρπούς, cranberries και φύλλα μέντας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ