Τα σπιτικά και χειροποίητα παγωτά δεν συγκρίνονται με τίποτα. Όχι μόνο γιατί είναι αγνότερα, με προσεγμένα υλικά, αλλά γιατί είναι – με ή χωρίς παγωτομηχανή -πανεύκολα.
Υλικά:
1 φυτική σαντιγί τύπου morfat ermol
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ γάλα
Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat και ύστερα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ανοξείδωτο δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το παγωτό μας είναι έτοιμο.
Extra Tips
Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή του παγωτού.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή κομμάτια μπισκότου, αλλά το μίγμα πρέπει να μείνει μόνο του τουλάχιστον μία ώρα στην κατάψυξη, για να μην πάνε τα υλικά στη βάση.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine