200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης 
70 γρ. νιφάδες βρόμης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά, μεσαία 
50 γρ. μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από ½ πορτοκάλι 
280 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, 50 γρ. νιφάδες βρόμης, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. 

Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη.  

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκι, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 

Kόβουμε τα 2/3 της ζύμης και τα μεταφέρουμε σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση.  

Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τη ζύμη να απλωθεί καλά στη βάση της φόρμας και δημιουργούμε ένα γείσο ύψους 2-3 εκ.  

Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια.  

Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε 5-6 κομμάτια και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε λεπτά μπαστουνάκια ίδιου μήκους. 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ νερό και σε ένα δεύτερο μπολ την υπόλοιπη βρόμη. 

Περνάμε ένα-ένα τα μπαστουνάκια διαδοχικά από το νερό και τη βρόμη φροντίζοντας να καλυφθούν τελείως από αυτή και πιέζουμε με τα χέρια μας αν χρειαστεί για να κολλήσει η βρόμη. 

Τοποθετούμε κυκλικά τα μπαστουνάκια πάνω από τη μαρμελάδα ξεκινώντας από το κέντρο και πηγαίνοντας προς τις άκρες. 

Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. 

Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.   

Πηγή: Akispetretzikis.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ