Αν νηστεύεις ή είσαι vegan και λατρεύεις τα γλυκά, τότε, αυτή η συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι αυτή που χρειάζεσαι.

Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και με υλικά που σίγουρα θα έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

ΥΛΙΚΑ

330 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

135- 200 γρ ζάχαρη

3,5 κ.σ κακάο

2/3 κ.γ αλάτι

2/3 κ.γ μαγειρική σόδα

2 βανίλιες

2/3 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο

325 ml νερό

2 κ.σ ξύδι

Για το σιρόπι

1 φλ νερό

1 φλ ζάχαρη

2 κ.σ κακάο

80 γρ vegan βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Στη βάση της φόρμας στρώνουμε λαδόκολλα και αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο περιμετρικά τη φόρμα μας.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά μας και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, τα υγρά υλικά τα ρίχνουμε στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στη φόρμα μας και στρώνουμε καλά να πάει παντού.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Όσο η σοκολατόπιτά μας ψήνετε, φτιάχνουμε το σιρόπι μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει και συνεχίζουμε για 5 λεπτά περίπου.

Όταν βγάλουμε από το φούρνο τη σοκολατόπιτα της ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι έτσι ώστε να απορροφάται.

Εάν η τελευταία δόση δεν απορροφηθεί αμέσως, περιμένετε μέχρι να γίνει.

Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα, τότε την κόβετε και την σερβίρετε είτε σκέτη, είτε με φρούτα, είτε με παγωτό, είτε με σιρόπι σοκολάτας.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ