Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας ετοιμάζει σπέσιαλ μακαρονοσαλάτα με γευστικό dressing. Τέλειο, δροσιστικό, πιάτο, ιδανικό και για τους vegetarian φίλους/ες μας. Θα σας εντυπωσιάσει από την πρώτη μπουκιά!

#tsoulotip: Βάζουμε το μπρόκολο μέσα στο νερό με τον πάγο για να διατηρήσει το χρώμα του.

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. βίδες, πολύχρωμες

150 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια

1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

240 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

½ κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελιές σε ροδέλες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο, για τα ζυμαρικά

Για το dressing γιαουρτιού

4 κ.σ γιαούρτι, στραγγιστό

Χυμό από ένα λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόνη με γεύση λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μερίδες: 2-4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/5

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε,τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό,πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

2 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, προσθέτουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 8 λεπτά. Το αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ γεμάτο με νερό και πάγο. Μόλις κρυώσει, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

3 Για το dressing γιαουρτιού: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για το dressing γιαουρτιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4 Στο ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις βίδες, το το μπρόκολο, την πιπεριά, τα ντοματίνια, τα καρότα, το κρεμμύδι και τις ελιές. Ρίχνουμε όσο dressing γιαουρτιού θέλουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ