Συνταγή: Brownie ζουμερό εσωτερικά, γεμάτο σοκολάτα και καρύδι που απογειώνει τη γεύση του!!
Τα brownies είναι ένα δημοφιλές γλυκό με σοκολάτα, που χαρακτηρίζονται από την πλούσια, υφή τους, που μπορεί να είναι είτε chewy (μαστιχωτή) είτε fudgy (σοκολατένια και υγρή), ανάλογα με τη συνταγή.
Η συνταγή του Απόστολου Ρουβά είναι fudgy και η γεύση άκρως εθιστική!
Υλικά:
225γρ βούτυρο αγελάδος
400γρ ζάχαρη
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
225γρ κουβερτούρα 70% κακάο
4 αυγά και 2 κρόκους
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
100γρ σταγόνες σοκολάτας
100γρ καρύδια ή φουντούκια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Στρώνουμε ένα ταψί 25×35 με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με το κακάο.
Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα 70% σε μπαιν μαρι ανακατεύοντας ώστε να έχουμε ένα γυαλιστερό μίγμα.
Στη συνέχεια το αδειαζουμε στη ζάχαρη με το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε ένα ένα, αρχικά τα αυγά, μετά τους κρόκους, το εκχύλισμα βανίλιας και ομογενοποιούμε.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τον ξηρό καρπό που επιλέξαμε.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πηγή: instagram/ apostolos_rouvas
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine