Το να φτιάξετε το δικό σας παγωμένο τσάι δεν είναι καθόλου δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή και πολύς πάγος. Οι φρέσκοι χυμοί φρούτων του δίνουν το άρωμα και τη γεύση που θέλετε και το πορτοκάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή, που θα κάνει το ρόφημά σας ακόμη πιο δροσιστικό.
Υλικά:
4 φακελάκια τσάι
4 φλ. νερό
6 πορτοκάλια
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 ματσάκι δυόσμο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε. Σουρώνουμε το χυμό τους μέσα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη τα φακελάκια του τσαγιού και μπόλικα φύλλα δυόσμου. Ζεσταίνουμε το νερό και, μόλις βράσει, το ρίχνουμε στη λεκάνη και περιμένουμε 2΄-3΄, να ετοιμαστεί το τσάι. Έπειτα, αφαιρούμε τα φακελάκια και το δυόσμο, προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το τσάι να κρυώσει και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε κανάτα, στο ψυγείο. Σερβίρουμε με μπόλικο πάγο, φέτες πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.
Photo credits: istock
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine