Η Καθαρά Δευτέρα είναι εδώ και ο χαλβάς είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της ημέρας, όπου υπάρχει σε πολλές γεύσεις, αλλά εμείς βρήκαμε την τέλεια συνταγή που χρειάζεται μόνο 5 υλικά και το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. λάδι
4 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
λίγη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα.

Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα τόσο πιο γρήγορα ανακατεύουμε. Όταν το σιμιγδάλι μας πάρει ένα σκούρο χρώμα, βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και ένα ξυλαράκι κανέλας. Αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, βάζουμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας πολύ καλά, καθώς πρέπει να πιει το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα γυρίστε τον ανάποδα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ