Φθινοπωρινό Σάββατο στο σπίτι και αυτό το κέικ σοκολάτας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να φτιάξουμε. Με λίγα υλικά, που έχουμε συνήθως στο ψυγείο και το ντουλάπι μας, το κέικ σοκολάτας θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος χρησιμοποιεί και μπανάνα, που ταιριάζει μοναδικά με τη σοκολάτα δίνοντας ακόμη πιο ωραία υφή στο κέικ μας. Το μυστικό της επιτυχίας είναι τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
- 150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γραμμ. κακάο, άγλυκο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 μεγάλες μπανάνες, ώριμες
- 60 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
- 60 ml ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο αβγό
- 180 γραμμ. ζάχαρη καστανή
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τo φούρνο στους 170°C. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μούλτι βάζουμε τις μπανάνες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Αδειάζουμε τον πολτό μπανάνας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ενώνουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα, που από πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine