Έχουμε να τα πούμε καιρό και σας έχω ΣΥΝΤΑΓΑΡΑ! Σκέφτηκα να σας μαγειρέψω ένα πιάτο που σε ταξιδεύει στα κυριακάτικα τραπέζια στο χωριό με την γιαγιά να μας φροντίζει και να φέρνει ακατάπαυστα νόστιμες λιχουδιές.
Μυριζει χωριό αλλά έχει φινέτσα πρωτεύουσας και δεν είναι άλλο από το αρνάκι κοκκινιστό με φασολάκια τσαούλια! Και ένω κάθε φορά σπάω το κεφάλι μου να καταλήξω τι συνταγή να σας δώσω πάντα καταλήγω στο απλά και νόστιμα.
Υλικά:
1 κιλό αρνι (μπούτι)
1 κιλό φασολάκια
1 ξηρο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντοματες
Λαδι
250 ml λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
Και αφού μαζεψουμε τα υλικά μας ξεκιναει ένα ακομα μαγειρικό ταξιδι…
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αρνάκι μας σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λαδι και σοτάρουμε στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο αφού αφήσουν τα αρώματα τους σβήνουμε με το κρασί αφηνουμε 2´ να φύγει το αλκοολ και προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα περασμένη στο μπλεντερ.
Ωστόσο μπορειτε να βρειτε κάποιον να καθαρίζει τα φασολάκια.
Για να γίνει η διαδικασία με ασφάλεια ο καλύτερος τρόπος είναι να τα κάνετε σε ξεχωριστές κατσαρόλες και να τα ενσωματώσετε λίγο πριν το τέλος
Ξεκινάμε λοιπόν σε μια κατσαρόλα με λαδι κρεμμύδι σκόρδο κ τα φασολακια σωταρουμε καλά και σβήνουμε με λίγο κρασί προσθέτουμε ντομάτα και ψήνουμε για 15’ σε μετρια φωτιά στην συνέχεια προσθέτουμε τις δυο κτσαρολες σε μια και τα αφηνουμε να πάρουν μια γεναια βράση αφού τσεκάρουμε το αλάτι και το πιπέρι είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Φωτογραφίες: ps_leni