Υλικά:

700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ πιπεριά Φλωρίνης

½ πράσινη πιπεριά

½ κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

120 γρ. λευκό κρασί

1 κ.γ. κορν φλάουρ

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα.

Σοτάρουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας μόνο μια φορά, ώστε να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, και κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.

Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με 2-3 κ.σ. νερό., ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο κοτόπουλο.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ