Υλικά:

Για τις κρέπες
500 γρ. γάλα πλήρες

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, ή γάλα πλήρες

4 αυγά, μεσαία

100 γρ. σπορέλαιο

1 κ.γ. κοφτό κρυσταλλική ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση

750 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 κίτρινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 σκ. σκόρδο

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

150 γρ. mix τυριών, τριμμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σύνθεση

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ. mix τυριών, τριμμένο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, 50 γρ. σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε έναν λείο χυλό.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή και για όλο το βράδυ.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε περίπου 1 κ.γ. σπορέλαιο και το απλώνουμε με ένα χαρτί ώστε να φύγει το περιττό.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο από τον χυλό με μια βαθιά κουτάλα ώστε να καλύψει όλη τη βάση. (Αν ρίξουμε παραπάνω τον μεταφέρουμε πίσω στο μπολ γυρνώντας το τηγάνι ανάποδα.)

Ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει από μόνη της η κρέπα, την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα ή με τα χέρια μας και ψήνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.

Μεταφέρουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε συνολικά 8 κρέπες προσθέτοντας κάθε φορά ελάχιστο σπορέλαιο.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τις κρέπες στην άκρη. 

Φοράμε γάντια και κόβουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής σε κυβάκια.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο.

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε και αυτές.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το mix τυριών, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Βάζουμε 2 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο κάθε κρέπας, τυλίγουμε σε ρολό και τις μεταφέρουμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 38×25 εκ.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το το mix τυριών.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.

Κόβουμε τις κρέπες στη μέση και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ