Τάρτα γλυκιάς μυζήθρας
Υλικά: (για την βάση)
400γρ. αλεύρι
40γρ. Κριθαροκουλουρα
130ml ηλιέλαια
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
50γρ. Ζάχαρη
Υλικά για την γέμιση:
600γρ γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
100ml γάλα κατά προτίμηση κατσικίσιο
100γρ ζάχαρη
2 αβγά
2 κ.σ. Άνθος αραβοσίτου
Μαρμελάδα φράουλα
500γρ. Φράουλα
300γρ. Ζάχαρη
1/2 χυμό λεμονι
Εκτέλεση:
κόβουμε τα 1/3 από τις φράουλες στην μέση και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε στην συνέχεια τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά για 20’….
Όσο γίνεται η μαρμελάδα βάζουμε όλο το μείγμα της βάσης σε μια μπασινα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά… παίρνουμε μια βάση τάρτας απλώνουμε το μείγμα και φτιάχνουμε την βάση τάρτας που θα υποδεχθεί την γεμίσει μυζήθρας στην συνέχεια σε μια άλλη μπασινα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για την γεμίσει ομογενοποιούμε και ρίχνουμε μέσα στην τάρτα μας.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30’ περίπου ανάλογα τον φούρνο… αφήνουμε να κρυώσει…
Κόβουμε την τάρτα μας και ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα που φτιάξαμε, αν θέλουμε διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες και λίγες κορυφές από δυόσμο…
Και μην ξεχάσετε το σημαντικότερο προσθέστε μπόλικη αγάπη❤️
Φωτογραφίες: ps_leni