Απόγευμα Σαββάτου και θέλετε να φάτε κάτι γλυκό; Υπάρχει η καλύτερη πρόταση! Με υλικά που σίγουρα έχετε σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά και ζεστά κρουασάν.

Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή, βήμα βήμα, και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα «τρελαθούν» και τα παιδιά σας!

Υλικά – Κρουασάν

  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Αλάτι
  • Πραλίνα φουντουκιού
  • Μαρμελάδα φράουλα πηχτή
  • Φουντούκια

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και  ανακατεύουμε με το χέρι.

Κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη και την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο για να την ανοίξουμε. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε σχήμα πίτσας και κόβουμε στα 8 σαν κομμάτια πίτσας.

Απλώνουμε στα κομμάτια πραλίνα ή μαρμελάδα όχι σε μεγάλη ποσότητα και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα. Βάζουμε από πάνω τριμμένο φουντούκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ