Υλικά:
340 γρ. κουβερτούρα
2 αυγά, μεσαία
125 γρ. γάλα πλήρες
150 γρ. ηλιέλαιο
170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ. κακάοΑποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Χοντροκόβουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αλάτι, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, τη μισή κουβερτούρα και το κακάο, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε την άκρη δημιουργώντας μια μεγάλη τρύπα.
Τοποθετούμε καραμελόχαρτα ή κομμάτια λαδόκολλας σε μία φόρμα για muffins 12 θέσεων και μοιράζουμε το μείγμα.
Μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα, μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.