Αν αγαπάτε τα burgers, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξετε αυτό το μπέργκερ με τραγανό κοτόπουλο και σπιτική curry mayo. Το τέλειο street food που λατρεύουν όλοι.
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
- 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
- 2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι
- 150 γρ. ξινόγαλο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για την curry mayo
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. γεμάτη κάρι
- ½ κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 4 ψωμάκια για burger, φρυγανισμένα προαιρετικά
- 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- 4 φύλλα iceberg
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε 1 κ.σ. από τη μαρινάδα σε ένα δεύτερο μπολ, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε ξανά.
- Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το μεταφέρουμε στο μπολ με τη μαρινάδα.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τη μαρινάδα που κρατήσαμε στην άκρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε ένα wok ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, το στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάδα.
- Ρίχνουμε σε ένα ταψί το μείγμα με το αλεύρι και 1 κ.σ. από τη μαρινάδα του κοτόπουλου, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο ταψί και ανακατεύουμε ώστε να παναριστεί.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά. Αν είναι μικρό το γουόκ, τηγανίζουμε σε 2 δόσεις.
- Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε μια πιατέλα.
- Αποσύρουμε το γουόκ ή το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο με μια τρυπητή κουτάλα στην πιατέλα με το απορροφητικό χαρτί.
Για την curry mayo
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το κάρυ, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και απλώνουμε στο κάτω ψωμάκι 1 κ.σ. από την curry mayo
- Τοποθετούμε από πάνω 1 κομμάτι κοτόπουλου, ακόμα 1 κ.σ. από την curry mayo, 1 ροδέλα ντομάτας και 1 φύλλο iceberg.
- Κλείνουμε με το πάνω ψωμάκι ώστε να δημιουργήσουμε ένα burger.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 3 burgers και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Pexels
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ BURGERS, KOYZINA, ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ