Αν αγαπάτε τα burgers, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξετε αυτό το μπέργκερ με τραγανό κοτόπουλο και σπιτική curry mayo. Το τέλειο street food που λατρεύουν όλοι.

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 150 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για την curry mayo

  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. γεμάτη κάρι
  • ½ κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 4 ψωμάκια για burger, φρυγανισμένα προαιρετικά
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 4 φύλλα iceberg

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε 1 κ.σ. από τη μαρινάδα σε ένα δεύτερο μπολ, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε ξανά.
  • Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το μεταφέρουμε στο μπολ με τη μαρινάδα. 
  • Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
  • Προσθέτουμε στο μπολ με τη μαρινάδα που κρατήσαμε στην άκρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  • Τοποθετούμε ένα wok ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, το στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάδα. 
  • Ρίχνουμε σε ένα ταψί το μείγμα με το αλεύρι και 1 κ.σ. από τη μαρινάδα του κοτόπουλου, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο ταψί και ανακατεύουμε ώστε να παναριστεί. 
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά. Αν είναι μικρό το γουόκ, τηγανίζουμε σε 2 δόσεις.
  • Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε μια πιατέλα.
  • Αποσύρουμε το γουόκ ή το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο με μια τρυπητή κουτάλα στην πιατέλα με το απορροφητικό χαρτί.

Για την curry mayo

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το κάρυ, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και απλώνουμε στο κάτω ψωμάκι 1 κ.σ. από την curry mayo 
  • Τοποθετούμε από πάνω 1 κομμάτι κοτόπουλου, ακόμα 1 κ.σ. από την curry mayo, 1 ροδέλα ντομάτας και 1 φύλλο iceberg.
  • Κλείνουμε με το πάνω ψωμάκι ώστε να δημιουργήσουμε ένα burger. 
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 3 burgers και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Pexels

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ