Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου υπέγραψε το μενού στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το μενού φυσικά, είχε θαλασσινά. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που η Προεδρία της Δημοκρατίας αναθέτει σε εξωτερικό σεφ να ετοιμάσει δείπνο, αν και διαθέτει σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο. Η πρώτη φορά ήταν όταν ανέθεσε στον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου το δείπνο προς τιμή του Αιγύπτιου Προέδρου.
Ποιος είναι όμως ο Λευτέρης Λαζάρου;
- Ο Λευτέρης Λαζάρου (1952, Πειραιάς) είναι γνωστός Έλληνας αρχιμάγειρας. Είναι κυρίως γνωστός ως ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, και ως ένας από τους κριτές στις πρώτες δύο σεζόν του δημοφιλούς τηλεοπτικού διαγωνισμού Masterchef Greece.
- Ειδικεύεται στην μοντέρνα Ελληνική κουζίνα, και συγκεκριμένα στα θαλασσινά, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και βραβευμένους Έλληνες μάγειρες.
- Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Ο πατέρας του εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι, και από την ηλικία των 15, άρχισε να δουλεύει στην κουζίνα του πατέρα του.
- Τον Οκτώβριο του 1987, άνοιξε το εστιατόριο θαλασσινών Βαρούλκο στο λιμάνι του Πειραιά.
- Το 2000 προσεκλήθη από το “Αθήνα 2004” και εκπροσώπησε την Ελληνική μαγειρική στους ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ HELLO_GREECE, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ