Φτιάξτε το πιο εύκολο ατομικό αλμυρό σουφλέ σε κούπα! Θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας, λίγα υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας και μία κούπα!
Υλικά:
1 φέτα ψωμί για τοστ, πολύσπορο
60 γρ. τυρί κρέμα light
1 κ.σ. ελαιόλαδο, προαιρετικά + έξτρα για την κούπα
1 αυγό, μεσαίο
15 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φέτα τυρί light
1 φέτα γαλοπούλα βραστή
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το αυγό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη φέτα ψωμιού με τα χέρια μας σε κομμάτια, τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
Αλείφουμε το εσωτερικό μιας κούπας με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο από το τριμμένο ψωμί.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ψωμί στο μπολ.
Κόβουμε το τυρί και τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στο μπολ, και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κούπα, τη βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και είτε σερβίρουμε απευθείας μέσα στην κούπα είτε ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας την κούπα σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.