Δύσκολα μπορεί ν’ αντισταθεί κανείς σε ένα κέικ και ποτέ δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι.
Εάν τρώτε και έχετε τύψεις, εμείς βρήκαμε ένα υπέροχο Light κέικ με σοκολάτα και μπανάνα, το οποίο θα τρώτε και δεν θα χαλάτε τη διατροφή σας.
Μια συνταγή που θα φτιάξετε πολλές φορές.
ΥΛΙΚΑ
350γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
3/4φλ. μπανάνες λιωμένες
2 μεγάλα αυγά
1φλ. αλεύρι γοχ
1/2φλ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2κ. γλυκού κανέλα
1+1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
1φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
1/2φλ. αποξηραμένες μπανάνες, χοντροκομμένες
1φλ. κομματάκια κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις μπανάνες και τα δασμάσκηνα σε ένα multi, προσθέτουμε τα δυο αυγά και χτυπάμε καλά.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη σόδα και προσθέτουμε το μείγμα με τα δαμάσκηνα και τις μπανάνες και τα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα τα καρύδια, τις αποξηραμένες μπανάνες και τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε το μείγμα της μπανάνας μέχρι να βγει ομοιόμορφα βρεγμένο. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τσιπς μπανάνας, και τα τσιπς σοκολάτας.
Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.
Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine