Υλικά:
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1/2 κ.τ.γ αλάτι
1/2 κ.τ.γ ζάχαρη
Αλεύρι τόσο όσο μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τη μαγιά και το νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Έπειτα ρίξτε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε.
Ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με ένα κουτάλι, μέχρι να έχετε μία ρευστή, ελαστική ζύμη. (θα χρειαστείτε περίπου 1/2 κιλό αλεύρι ή λίγο λιγότερο).
Αφήστε στην άκρη τη ζύμη σας για περίπου μία ώρα να φουσκώσει.
Βάλτε σε μια απλωτή και μεγάλη κατσαρόλα αρκετό σπορέλαιο και αφήστε το να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε μέσα στο λάδι κουταλιές-κουταλιές τη ζύμη σας.
Μόλις ροδίσουν οι λουκουμάδες, αφαιρέστε τους και βάλτε τους σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετέ τους ζεστούς, με μέλι και κανέλα, ζάχαρη ή πραλίνα φουντουκιού.