Οι λουκουμάδες μας θυμίζουν σίγουρα τα παιδικά μας χρόνια και η κανέλα μας ξυπνάει όμορφες μνήμες στο σπίτι της γιαγιάς.
Εμείς, βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για λουκουμάδες και το σίγουρο είναι ότι θα την φτιάξεις πολλές φορές.
ΥΛΙΚΑ
250 ml φρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο για το μείγμα (θα χρειαστούμε επιπλέον για το τηγάνισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και τα αναμειγνύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Το μείγμα μας θέλουμε να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Όταν περάσει η μια ώρα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Θα χρειαστούμε αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε σωστά τους λουκουμάδες. Όταν το ηλιέλαιο κάψει αρκετά, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες μέσα και αν αυτό παραμείνει στην επιφάνεια, τότε, το λάδι μας είναι έτοιμο για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες.
Παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες με το χέρι μας και πιέζουμε για να βγει το μείγμα έξω από τον αντίχειρα.
Κόβουμε τον λουκουμά με βρεγμένο κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
Τέλος, τους μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και κανέλα ή σοκολάτα λιωμένη.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine