Πασχαλινό τραπέζι χωρίς μαγειρίτσα δεν γίνεται! Γι’ αυτό ο Πέτρος Συρίγος μπαίνει στην κουζίνα και μάς δείχνει βήμα-βήμα πώς μπορούμε να την φτιάξουμε.

Με μαεστρία και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αυτή η μαγειρίτσα είναι η καλύτερη συνταγή για να εντυπωσιάσουμε φίλους και οικογένεια.

Υλικά – Μαγειρίτσα

  • 1 συκωταριά αρνίσια, περίπου 1 κιλό (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια)
  • 1/2 κιλό εντεράκια
  • 2-3 μαρούλια (ανάλογα το μέγεθός τους), χοντροκομμένα
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1-2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 100-150 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • ½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Για το αβγολέμονο

  • 3 αβγά
  • Χυμός από δύο λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικό)
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Άνηθο
  • Ζωμός από τη μαγειρίτσα

Διαδικασία – Μαγειρίτσα

Πλένουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια. Πλένουμε και τα μαρούλια και τον άνηθο και μαϊντανό και τα κόβουμε για την μαγειρίτσα. Ζεματάμε τη συκωταριά για 10 λεπτά και μετά την ψιλοκόβουμε.

Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για την μαγειρίτσα. Προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τη συκωταριά, τη σοτάρουμε ρίχνουμε και τα εντεράκια, σβήνουμε με χυμό από 1 λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια και το ρύζι για την μαγειρίτσα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και νερό (έξτρα αν χρειαστεί) και τα σιγοβράζουμε περίπου 30–40 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο και στο τέλος, αφού έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά, περιχύνουμε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ