To εστιατόριο Zinglee διοργανώνει βραδιά Food & Wine Pairing με το Κτήμα Λαζαρίδη
Και βραβεύεται με τον τίτλο “Best in Greek Dining” από τα “Estia Awards 2020”.
Καθώς η Αθήνα ζει ήδη στον παλμό των Γιορτών, το Zinglee υποδέχεται την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, σε μια βραδιά που συνδυάζει αρμονικά τους εκλεκτούς οίνους της Μακεδονίας και τις εξαιρετικές γεύσεις. Ο executive σεφ του Zinglee, Χρήστος Αθανασιάδης, έχει ετοιμάσει ένα απολαυστικό μενού 5 πιάτων με έντονα ελληνικό χρώμα, που αναδεικνύει τις πλούσιες γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών-πρωταγωνιστών της βραδιάς. Ξεναγός σε αυτό το απολαυστικό οδοιπορικό γεύσης, θα είναι o διευθύνων σύμβουλος του κτήματος, Γεράσιμος Λαζαρίδης.
Το “Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη” ιδρύθηκε το 1992, στην Αδριανή της Δράμας. Αποτελεί το επιστέγασμα της οινικής διαδρομής του Κώστα Λαζαρίδη, που ξεκίνησε το 1979 με τη φύτευση των πρώτων γραμμικών αμπελώνων στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που του χάρισε τον τίτλο του «πατριάρχη» των Δραμινών κρασιών. Σήμερα, οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν εκτός από την οινοπαραγωγή, την παραγωγή αποσταγμάτων σταφυλής και στέμφυλων, ούζου και βαλσαμικών ξυδιών. Διαθέτει αμπελώνες και οινοποιεία στην Δράμα και στο Καπανδρίτι Αττικής καθώς και το Μουσείο Οίνου.
Το μενού και οίνοι
Γαρίδα ποσέ σε Σαμιώτικο κρασί και χυμό πορτοκαλιού, με βελούδινο πουρέ σελινόριζας Domaine Costa Lazaridi, Amethystos Blanc 2019, Sauvignon Blanc – Ασύρτικο
Κριθαρότο ολικής άλεσης με φρέσκα μύδια Θερμαϊκού, φίνα μυρωδικά και ντοματίνια Ιεράπετρας Domaine Costa Lazaridi, Château Julia Assyrtiko 2018, Ασύρτικο
Σαλάτα με άγρια ρόκα, kale και mizuna, bocconcini, ημίλιαστες ντομάτες και dressing από βαλσάμικο ξύδι Botanico Gold Seal Lazaridi και φρέσκο βασιλικό Domaine Costa Lazaridi, Merlot Rosé 2019, Merlot
Μαύρος χοίρος sous vide με πουρέ μανιταριών, σάλτσα από το ζωμό τους και αποξηραμένα cranberries Domaine Costa Lazaridi, Οινότρια Γη Syrah – Αγιωργίτικο 2010, Syrah – Αγιωργίτικο
Panna cotta με γάλα καρύδας, carpaccio καραμελωμένου ανανά, σάλτσα μελιού και μαρέγκα Domaine Costa Lazaridi, Απόσταγμα Methexis Μοσχάτο, Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Τιμή: €35/άτομο
Ωρα Εναρξης: 20:30
Τον ιδιαιτέρως τιμητικό τίτλο “Best in Greek Dining”, κατέκτησε το εστιατόριο Zinglee του Ομίλου nice n easy, στη διοργάνωση Estia Awards 2020. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε μία λαμπρή τελετή την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου στο Gazarte στην Αθήνα. Η βράβευση του Zinglee δικαιώνει την απόφαση του εστιατορίου να φέρει στο προσκήνιο τις αξέχαστες γεύσεις και τα λαμπερά πιάτα της αστικής αθηναϊκής κουζίνας, υπηρετώντας ταυτόχρονα την green φιλοσοφία και το sustainable living. Το βραβείο παρέλαβαν η υπεύθυνη επικοινωνίας του ομίλου nice n easy Άννα Σβύνου, ο σεφ Μάρκος Πατεράκης και ο υπεύθυνος του καταστήματος Δημήτρης Γκλαβάνης.
Στους ρυθμούς της πολυσύχναστης πλατείας Κολωνακίου, το Zinglee bistro & cocktails, είναι ο απόλυτος all day προορισμός, από νωρίς το πρωί με καφέ και brunch α λα ελληνικά, μέχρι αργά το βράδυ με τις πιο χαρακτηριστικές και καλοφτιαγμένες γεύσεις της “τοπικής” κουζίνας της Αθήνας.
Οι δράσεις του εστιατορίου για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που οδήγησε στη βράβευσή του από τα Estia Awards 2020, εκφράζονται δυναμικά και με τα υψηλού επιπέδου wine events που διοργανώνει.