Είναι η εποχή που τα μήλα υπάρχουν σε αφθονία. Μηλόπιτα, λοιπόν, για να απογειώσουμε την Κυριακή μας. Η μηλόπιτα είναι το ωραιότερο γλύκισμα που μπορούμε να έχουμε και η Νεκταρία Κοκκινάκη «σκαρώνει», με υλικά που έχουμε στο ψυγείο και το ντουλάπι μας, αυτό το θεϊκό γλύκισμα.
Έτοιμη σε 20 περίπου λεπτά και χωρίς να λερώνουμε πολλά σκεύη, είναι σίγουρο ότι αυτή η μηλόπιτα θα μπει ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα μας γλυκά. Δοκιμάστε την και ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους πάντες στο σπίτι!
Υλικά
- 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το μίγμα
- 150 γραμμ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένο)
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- ½ φλιτζ. γάλα
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
- Καρύδια (προαιρετικά)
Διαδικασία
Στο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα και, αφού λιώσει, βάζετε τα μήλα να μαλακώσουν για 5’. Σε μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη, τα αβγά και το γάλα, προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταία το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύετε μέχρι γίνει πηχτός χυλός. Τον ρίχνετε προσεχτικά πάνω στα μήλα και σκεπάζετε το τηγάνι. Αφήνετε 10-15’ να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια γυρνάτε από την άλλη πλευρά. Για το σερβίρισμα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και προαιρετικά καρύδια. Σερβίρετε τη μηλόπιτα στο τηγάνι τόσο ζεστή, όσο και κρύα, με παγωτό ιδανικά.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine