Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που αρέσει σε αρκετούς, αλλά όταν αποφασίσουμε να φτιάξουμε ένα γλυκό στο σπίτι μας δεν επιλέγουμε να φτιάξουμε το συγκρικριμένο, αφού αρκετοί το θεωρούμε μπελαλίδικο.
Εμείς, βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για μηλόπιτα με δυο μόνο υλικά που θα λατρέψετε και θα φτιάξετε αρκετές φορές.
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
5 μήλα
κανέλα
κρυσταλλική ζάχαρη
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 ποτήρι του κρασιού νερό και τα πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα (υπολογίζουμε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα το πόσο γλυκιά την θέλουμε )
Τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 15 λεπτά (δηλαδή μέχρι ν’ απορροφηθούν τα υγρά). Αφήνουμε να κρυώσει. Λαδώνουμε ένα ταψάκι σε μέγεθος όσο είναι τα φύλλα προσέχοντας να υπάρχει φύλλο για να την διπλώσουμε όταν την κλείσουμε .
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μήλου και τοποθετούμε σουρωτό το επάνω φύλλο . Με ένα πιρούνι την τρυπάμε πολλές φορές σε διάφορα σημεία την επιφάνεια του φύλλου μας. Κλείνουμε από πάνω διπλώνοντας τις άκρες από το κάτω φύλλο που προ εξείχαν .
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
Tips: Αν αρπάξει η μηλόπιτα στο πάνω μέρος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά από κάτω.
Την βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσει την κόβουμε μέσα στο ταψί σε τετράγωνα κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine