Χρησιμοποιήστε τα ρεβίθια που μπορεί να σας έμειναν από χτες και φτιάξτε ένα ανατολίτικο ρύζι, που ταιριάζει τόσο στο καθημερινό όσο και στο κυριακάτικο τραπέζι.

Ένα ανατολίτικο ρύζι με πολλά ελληνικά στοιχεία, μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα ένα ψητό φούρνου ή, τώρα στην περίοδο της νηστείας, να σταθεί μόνο του σαν κυρίως γεύμα, αφού είναι χορταστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά.

Photo: istock

Υλικά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φλ. ρύζι basmatti

4 φλ. ζωμό λαχανικών

2 φλ. ρεβίθια βρασμένα

1/2 φλ. κράνμπερις

5 ξερά βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 φλ. γλυκό κρασί

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα βερίκοκα και τα κράνμπερις να μουλιάσουν μέσα στο κρασί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2΄-3΄ το ρύζι, ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ζωμό, περιμένουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντάς το να σιγοβράσει για 20΄.

Μόλις το ρύζι κοντεύει να πιει τα υγρά του, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ρεβίθια, τα κράνμπερις και τα βερίκοκα, αφού τα σουρώσουμε και κόψουμε τα τελευταία σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανατολίτικο ρύζι
Photo: istock

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ