Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια ημέρα με πολλαπλές σημασίες για τους Έλληνες. Εκτός από την εθνική εορτή που τιμά την Επανάσταση του 1821, η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη και στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια σημαντική θρησκευτική γιορτή.
Για τους πιστούς, η 25η Μαρτίου φέρνει μια μικρή παύση από την αυστηρή νηστεία της Σαρακοστής. Το ψάρι, το λάδι και το κρασί επιτρέπονται, προσφέροντας μια γευστική ανάσα.
Η σκορδαλιά, με την πλούσια γεύση και τα θρεπτικά συστατικά, συμπληρώνει ιδανικά τον μπακαλιάρο, δημιουργώντας ένα πιάτο γευστικό και συμβολικό.
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης έχει την καλύτερη συνταγή για την πιο νόστιμη σκορδαλιά.
Υλικά:
750 γρ. πατάτες καθαρισμένες
νερό κρύο
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. λευκό ξίδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε 1 κατσαρόλα βάζουμε τις καθαρισμένες κομμένες πατάτες, το κρύο νερό, το αλάτι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να βράζει.
Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για περίπου 12 λεπτά και μετά οι πατάτες μας θα είναι έτοιμες.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά να φύγει όλη η υγρασία.
Με 1 σουρωτήρι τις λιώνουμε και τις ανακατεύουμε με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, τριμμένο σκόρδο, λευκό ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine