Μπορεί να είναι μια νηστίσιμη συνταγή αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε νοστιμιά από πιάτα με κρέας.

Η Ντίνα Νικολάου «παντρεύει»τα γλυκανισάτα υλικά της ελληνικής κουζίνας –μαραθόριζα και ούζο- σε μια πάστα που κυριολεκτικά μοσχοβολά!

Σε συνδυασμό με την καπνιστή ρέγγα θα δοκιμάσετε το πιο «ταξιδιάρικο» πιάτο που θα σας οδηγήσει κατευθείαν στο καλοκαίρι.

Νηστίσιμη Συνταγή: Βίδες με μαραθόριζα και καπνιστή ρέγγα

Υλικά: 

1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά βίδες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μέτρια μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις σκληρές εξωτερικές φλούδες και τις ίνες και κομμένη σε λεπτές ροδέλες

2 μέτρια πράσα (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος τους), κομμένα σε λεπτές ροδέλες

4 κουτ. σούπας ούζο

300 γρ. φιλέτο καπνιστή ρέγγα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζω τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος, ζεστά.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις ροδέλες μαραθόριζας πράσου, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Σβήνω με το ούζο και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνω την κομματιασμένη ρέγγα και σκορπίζω τους σπόρους γλυκάνισου.

Ανακατεύω προσεκτικά και ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύω προσεκτικά και μοιράζω σε πιάτα. Σερβίρω αμέσως.

 

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ