Υλικά:
Ταχίνι με κακάο 350 γρ.
Γάλα Αμυγδάλου 300 ml
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο 250 γρ.
Για την επικάλυψη:
Άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι κακάο και το γάλα αμυγδάλου. Αν θέλετε προσθέστε λίγη ζάχαρη άχνη. Με το σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μόλις το μείγμα γίνει ένα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Αφού λαδώσουμε τη φόρμα του κέικ μας προσθέτουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 185 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να φουσκώσει. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε 10 με 15 λεπτά το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το κόψουμε σε κομματάκια. Το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα και το κέικ μας είναι έτοιμο.