Η πιο εύκολη συνταγή για να κάνεις κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σου. Ο Γιώργος Τσούλης σου έχει τη λύση.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μερίδες: 4-6
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Εκτέλεση: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
½ iceberg κομμένο σε χοντρά κομμάτια
½ λόλα κόκκινη, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
½ λόλα πράσινη, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 αγγούρι, κομμένο σε χοντρά κυβάκια
6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
4 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε κυβάκια
3 φέτες τυρί gouda, κομμένες σε κυβάκια + έξτρα τριμμένη για πασπάλισμα
3 φετες τυρί μοτσαρέλα, κομμένες σε κυβάκια
3 αυγά, βρασμένα και κομμένα στην μέση
Για το dressing
150 γρ μαγιονέζα
80 γρ κέτσαπ
2 κ.γ. κονιάκ
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Για το dressing: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για το dressing και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2 Για τη σαλάτα: Κόβουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μία σαλατιέρα (εκτός από τα αυγά) και τα ανακατεύουμε προσεκτικά.
3 Προσθέτουμε όσο dressing επιθυμούμε και ανακατεύουμε καλά.
4 Τοποθετούμε όμορφα τα αυγά από επάνω, πασπαλίζουμε με τριμμένη γκούντα και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και κρουτόν που της πάει πολύ!
Πηγή: giorgostsoulis.com