Ο γύρος είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Αν και είναι από τα πιο συνηθισμένα γεύματα take away, ο γύρος μπορεί να ετοιμαστεί και στο σπίτι εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάνει κάτι από την απολαυστική του γεύση. Συνήθως η νηστίσιμη εκδοχή του δεν είναι τόσο ελκυστική. Η παρακάτω συνταγή όμως θα κάνει και τους πιο φανατικούς λάτρεις του κρέατος να αναθεωρήσουν.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τα μανιτάρια
- 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
- σκόρδο σε σκόνη
Για τις πίτες
- 3 πίτες
- νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Για την σως
- 3 κτ. σούπας νηστίσιμη μαγιονέζα
- 3 αγγουράκια τουρσί
- 2 κτ. γλυκού χυμό από τις πίκλες
Για το σερβίρισμα
- 1/2 κρεμμύδι
- Λίγο μαϊντανό
- 1 ντομάτα
- Πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ανοίγουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας τα μανιτάρια πλευρώτους.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι , πάπρικα γλυκιά , σκόρδο σε σκόνη ,ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.
- Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την σως ρίχνοντας την νηστίσιμη μαγιονέζα, τα κομματάκι από τις πίκλες και χυμό από τις πίκλες.
- Παίρνουμε 3 πίτες και σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό, ελαιόλαδο, αλάτι και τις περνάμε μπρος και πίσω τις πίτες.
- Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές τις πίτες.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι , την ντομάτα και λίγο μαϊντανό.
- Παίρνουμε την λαδόκολλα βάζουμε την πίτα προσθέτουμε την σως , το κρεμμύδι , την ντομάτα , τα μανιτάρια και τέλος τις τηγανητές πατάτες.
- Προσθέτουμε κέτσαπ, μουστάρδα ή ότι άλλο μας αρέσει.
Ο γύρος μας είναι έτοιμος! Καλή απόλαυση!
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ