Ο γύρος είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Αν και είναι από τα πιο συνηθισμένα γεύματα take away, ο γύρος μπορεί να ετοιμαστεί και στο σπίτι εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάνει κάτι από την απολαυστική του γεύση. Συνήθως η νηστίσιμη εκδοχή του δεν είναι τόσο ελκυστική. Η παρακάτω συνταγή όμως θα κάνει και τους πιο φανατικούς λάτρεις του κρέατος να αναθεωρήσουν.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τα μανιτάρια

  • 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • ρίγανη
  • σκόρδο σε σκόνη

Για τις πίτες

  • 3 πίτες
  • νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την σως

  • 3 κτ. σούπας νηστίσιμη μαγιονέζα
  • 3 αγγουράκια τουρσί
  • 2 κτ. γλυκού χυμό από τις πίκλες

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 κρεμμύδι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 ντομάτα
  • Πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ανοίγουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας τα μανιτάρια πλευρώτους.
  2. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι , πάπρικα γλυκιά , σκόρδο σε σκόνη ,ρίγανη και ανακατεύουμε  καλά.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.
  4. Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την σως ρίχνοντας την νηστίσιμη μαγιονέζα, τα κομματάκι από τις πίκλες και χυμό από τις πίκλες.
  5. Παίρνουμε 3 πίτες και σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό, ελαιόλαδο, αλάτι και τις περνάμε μπρος και πίσω τις πίτες.
  6. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές τις πίτες.
  7. Τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι.
  8. Κόβουμε το κρεμμύδι , την ντομάτα και λίγο μαϊντανό.
  9. Παίρνουμε την λαδόκολλα βάζουμε την πίτα προσθέτουμε την σως , το κρεμμύδι , την ντομάτα , τα μανιτάρια και τέλος τις τηγανητές πατάτες.
  10. Προσθέτουμε κέτσαπ, μουστάρδα ή ότι άλλο μας αρέσει.

Ο γύρος μας είναι έτοιμος! Καλή απόλαυση!

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ